Delfiny na pomoc chorym i potrzebujacym

Menu

Nasza apteka

Gdzie jesteśmy

Napisz do nas

• Poradnik czyli Artykuły

Katalog stron

Forum dyskusyjne

Użytkownicy

Wyszukiwarka

Żywa kropla krwi

• Darmowa rejestracja

Logowanie

Strona Główna

Ankieta

Co jest najlepsze w naszej Aptece?

[ Wyniki | Ankiety ]

Głosów: 886
    Komentarzy: 451

Szukaj

Nowy temat    Odpowiedz Wersja gotowa do drukuZobacz poprzedni tematZobacz następny temat
    Autor: Gość

Post Wysłany: 26-08-2006 - 01:16
    Odpowiedz z cytatem      
    Pacjent otyły lub z nadwagą powinien znacznie ograniczyć ilość tłuszczu w swojej diecie.
    Dlaczego?
    Ponieważ 1g tłuszczu to 9 kcal, a 1g białka i 1g węglowodanów mają tylko po 4 kcal.

W racjonalnym żywieniu z tłuszczu powinno pochodzić mniej niż 30% energii, co oznacza, że w diecie zawierającej 1500 kcal powinno być najwyżej 50 g tłuszczu (30% z 1500 kcal = 450 kcal; 450 kcal: 9 kcal/g tł. =50 g tłuszczu).

Pacjenci muszą wiedzieć, ile tłuszczu i kalorii dostarczają potrawy, do których przygotowania użyto tłustych produktów lub tłustych dodatków.

Dotyczy to również pacjentów przyjmujących orlistat - lek obniżający wchłanianie tłuszczów - którzy są zobowiązani do przestrzegania diety o niskiej zawartości tłuszczu.

Autor: Gość

Post Wysłany: 26-07-2006 - 18:25
    Odpowiedz z cytatem      
    pożegnać się ulubionymi krótkimi spodniami?
    Ty sie bracie dowiedz z czym jeszcze.
    ha ha
    Nie wiem czy słyszałeś cos o "lustrzycy"

Very Happy

Autor: Slawomir Offline

Post Wysłany: 01-02-2005 - 22:51
    Odpowiedz z cytatem   Zobacz profil autora   Odwiedź stronę autora
    Zimą jadamy inaczej (z powodu niskich temperatur nasz organizm domaga się więcej niz zwykle słodyczy i tłuszczów) styl życia i praca często sprawiaja, że nie zażywamy odpowiednio dużo ruchu. Pomińmy swiąteczny maraton kulinarny (Boże Narodzenie, Karnawał, towarzyskie spotkania przy stole i bale)
    Szybko przybywa w obwodach pasa, ud, ...
    Zimowy sposób odżywiania, brak odpowiedniej dawki wysiłku fizycznego, przebywanie w małowietrzonych pomieszczeniach i stres sprawia, że przybywa niechcianych kilogramów. Jemy na raz dużo i niezbyt często, więc spowalniamy

Autor: pakemon Offline

Post Wysłany: 19-01-2005 - 23:15
    Odpowiedz z cytatem   Zobacz profil autora   
    1) idź pan na siłownie i nie pi**l !
    2) nie żryj po 19-tej

i tyle!!! Cool

Autor: Pietras Offline

Post Wysłany: 07-01-2005 - 23:43
    Skuteczne odchudzanie to bajki.
    Szkoda że nie widzicie jak wyglądam...
    a w końcu przestałem ŻREĆ!
    liczenie kalorii to pit***nie,
    magiczne tabletki i koktaile z apteki są do niczego!
    Probowałem swoich "sił" również na siłowni....
    rady Pań farmaceutek z aptek też sobie można ...

Macie jakies propozycje, to piszcie?
    Confused

Autor: Renia Offline

Post Wysłany: 19-12-2004 - 11:56
    Witam Mietka!
    C.L.A. to sprzężony kwas linolowy, który mówiąc krótko ma Ci zablokować absorpcję tłuszczu do komórek tłuszczowych, kierując go od razu do tkanki mięśniowej. W mięśniach tłuszcz ma zostać przetworzony na energię. Ale ten proces się w mięśniach nie zacznie jeżeli będą w spoczynku...
    Mięśnie wykorzystają tłuszcz do produkowania energii jeżeli będą stymulowane ćwiczeniami fizycznymi. Im więcej ruchu i im większe mięśnie tym więcej i szybciej tłuszczu ulegnie spaleniu.
    Tak więc polecam regularne przyjmowanie suplementów oraz systematyczne ćwiczenia.
    Cool

Autor: mietek Offline

Post Wysłany: 13-12-2004 - 23:51
    Witam! Very Happy
    Może mi odbiło, a może nie.
    Mam ochotę cofnąć sie parę kilogramów wstecz.
    Próbowałem wcisnąć się w spodnie od garnituru z przed roku (to pod kątem sylwestra)
    i......może za rok.
    Jak tak dalej pójdzie to latem będę musiał pożegnać się z moimi ulubionymi krótkimi spodniami, co?
    Od tygodnia wsuwam BIO-CLA, wczoraj dowiedziałem się, że jak nie zacznę ćwiczyć, to nic z tego nie będzie.
    Dlaczego? Zapłaciłem tyle kasy i jeszcze mam się pocić i doświadczać wyrzeczeń?....

Nowy temat    Odpowiedz Wersja gotowa do drukuZobacz poprzedni tematZobacz następny temat

Na forum:    Regulamin  |  Szukaj  |  Użytkownicy 

© Copyright by Apteka Betula. Żaden fragment serwisu nie może być wykorzystany w jakiejkolwiek formie bez pisemnej zgody właściciela. Nasze hasła to internetowa apteka, tanie refundowane leki, promocje tygodnia i naturalnie zdrowie. Strona oparta na PostNuke oraz PNPHPBB2. Opracowanie strony ITB Vega